1. Hem
  2. Blogg
  3. Köpa katt
  4. Topplista kattraser 2018

Det är långt ifrån alla katter som är registrerade i de register som finns så det är svårt att veta hur många katter det finns i Sverige eller vilken ras de faktiskt är. Man uppskattar att det finns ca 1,4 miljoner katter i Sverige.

De mest populära kattraserna på webben

Det finns många härliga raskatter. Känner du till de mest populära? Vilken kattras är din favorit?

Vi har listat de mest populära kattraserna på webben. Topplistan över kattraser 2018 ser ut så här:

 

Vad säger några nöjda kattägare?

”Jag har haft både raskatter och bondkatter innan. Jag gillar raskatter då jag upplever att de ofta är lite mer intresserade av att umgås med människor. Jag ville också ha en robust katt och då passar maine coon perfekt. Jag föll direkt både för deras utseende och härliga personligheter. Av alla katter jag har haft är de här de bästa!”

"Vi valde ragdoll eftersom de är lugna och ofta passar som innekatt. Sen är de ju väldigt vackra också! Söta och fluffiga. Det är så härligt med en katt som är tillgiven och ofta vill vara nära, han sover gärna med en tass på ens arm. Det kan vara en utmaning med att de är så matglada men det kompenseras av att de är så härliga!"

”Jag är allergisk och läste att sibirisk katt skulle vara en allergivänlig ras och tog kontakt med Sällskapet sibirisk katt. Genom dem fick jag möjligheten att komma till ett testhem för att testa om jag tålde rasen och det gjorde jag! Fantastiskt att hitta en kattras som funkar för mig!”

Spana in topplistan över populära kattraser 2019.

Linnéa Kjellén